Почетна страна    |    Мапа сајта    |    Контакт    |    RSS  rss
Датум:
Језик:
СрпскиEnglish


Напредна претрага
Са подацима од: 13.08.2012.
проф. др Владимир Ђукић, државни секретар
Рођен 2.3.1957. године у Београду. Дипломирао је на Медицинском факултету у Београду 1981. године са просечном оценом 8,56. Последиполмске студије на истом факултету из области дигестивног система на тему "Акутна масивна кварења из горњих партија дигестивног система" завршио је 1986. године. Докторску дисертацију одбранио је на матичном факултету 1996. године на тему "Методе васкуларне ексклузије при ургентним и елективним ресекцијама јетре". Од 1983. до 1987. године обавио је специјалистички стаж на I хируршкој клиници Клиничког центра Србије. Специјалистички испит са одличном оценом положио је 1987. године и стекао стручно звање специјалисте опште хирургије. Своје хируршко образовање употпунио је полагањем завршног испита на субспецијалистичким студијама Ургентне хирургије и завршавањем ЈУЕХ лапароскопског курса 2000. године.

Од 1987. године прелази у Ургентни центар, где остаје до 1994. године радећи као лекар специјалиста, шеф одсека септичне хирургије, шеф одсека интензивне неге одељења хирургије I и као начелник операционог блока. На I Хируршку клинику – Институт за болести дигестивног система  - Клиника за хирургију, VII одељење се враћа 1994. године и почиње интензивно да се бави проблемом хепатобилијарне патологије. Од 1998. до 2000. обављао је функцију директора Ургентног центра Клиничког центра Србије. Начелник одељења за трауму абдомена и грудног коша постаје 2005. године, а начелник Центра за хирургију Ургентног центра Клиничког центра Србије 2008. године. Од 2008. до 2012. године  је на функцији директора Ургентног центра Клиничког центра Србије.

Аутор је и коаутор бројних студија и научних радова, а стручно усавршавање стицао је на бројним универзитетима у иностранству, међу којима се истичу: Med. Hoch, Braunchweig у Хановеру у Немачкој, Tech Univer, Recht der Issar у Минхену у Нeмачкој, Imperial College Hammersmith NHS Trust у Лондону, Велика Британија, Kings College Hospital у Лондону, Велика Британија, New York Sloan Kettering Memorila Cancer Institute, Imperial College, Tokyo University Hospital.

Члан је Српског лекарског друштва од 1983. године. За активног члана Светског удружења хепатобилиопанкреатичне хирургије изабран је 1995. године, а наредне године постаје члан новооснованог Европског удружења дигестивних хирурга ЕДС. Ожењен, отац троје деце.