Почетна страна    |    Мапа сајта    |    Контакт    |    RSS  rss
Датум:
Језик:
СрпскиEnglish


Напредна претрага
Са подацима од: 27.04.2013.
Асс. др Златибор Лончар, министар здравља у Влади Републике Србије
Рођен је 03.08.1971. године у Београду. Завршио је Медицински факултет Универзитета у Београду, школске 1996/97. године, са просечном оценом 8,50. Током студирања био је укључен у више научно-истраживачких радова које је презентовао на конгресима студената медицине и стоматологије у земљама бивше Југославије.

Приправнички стаж, као волонтер, обавио је у Клиничком центру Србије, током 1997/98. године и положио стручни испит са одличном оценом. Специјализацију из опште хиругије започео је 1998. године на Медицинском факултету Универзитета у Београду, а специјалистички испит је положио 2003. године са одличном оценом.

Докторске студије из области медицинске епидемиологије уписао је 2008. године на Медицинском факултету Универзитета у Београду и тренутно ради на писању докторске дисертације.

Током каријере учествовао је у изради више научних радова, као аутор и коаутор. Специјалистички курс из хепатобилијарне хирургије завршио је 2001. године у Лондону у болници Hammersmith, где се усавршавао и током 2006. године. На Универзитету King's college у Лондону завршио је специјалистички курс из трансплантационе хирургије 2011. године, а током 2012/2013. године усавшравао се у области трансплантационе хирургије јетре у КБЦ Меркур у Загребу.

У звање клиничког асистента за предмету хирургије, на Медицинском факултету Универзитета у Београду, изабран је 2012. године.

Запослен је на Клиници за Ургентну хирургију, Ургентног центра, Клиничког центра Србије, а од 2010. године обављао је функцију начелника Интезивне неге, на одељењу Хирургије I. Функцију директора Ургентног центра, Клиничког центра Србије и помоћника директора Клиничког центра Србије за медицинска питања, вршио је од августа 2012. године. На место начелника Одељења за трансплантацију постављен је 2013. године.

Током обављања функције директора Ургентног центра, Клиничког центра Србије, формирао је Одељење за трансплантацију јетре и предводио је тим који је урадио прву трансплантацију јетре у Ургентном центру. Основао је мултидисцплинарни онколошки конзилујум, формирао Одељење за добровољно давање крви, као и Траума центар Ургентног центра на Копаонику. Својим личним залагањем допринео је набавци неопходне медицинске опреме у Ургентном центру.

Говори енглески језик. Ожењен је, отац једног детета.