www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 04.09.2015.



Република Србија
Министарство здравља
Други пројекат развоја здравства Србије
Зајам бр. 8338 – реф. бр. П129539

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ИЗРАЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТИ ЗА ПРУЖАЊЕ ИНДИВИДУАЛНИХ КОНСУЛТАНТСКИХ УСЛУГА

Архитекта/грађевински инжењер


Република Србија добила је зајам од Међународне банке за обнову и развој у вредности од 29,1 милиона евра за реализацију „Другог пројекта развоја здравства Србије“ и намерава да део средстава зајма искористи за плаћања по основу уговора за индивидуалне консултантске услуге архитекте/грађевинског инжењера.

Услуге које овај консултант треба да пружи укључују следеће:
  • пружа техничку подршку Јединици за координацију пројекта (ЈКП) за припрему комплетне потребне документације за одговарајуће радове;
  • олакшава процес добијања свих дозвола за планирање и изградњу које захтева законодавство у Србији;
  • припрема пројектне задатке за техничку помоћ за (i) архитектонско/инжењерско пројектовање за реконструкције, реновирања, поправке или обнове, по потреби; (ii) за техничку контролу пројеката; (iii) за надзор над радовима;
  • обезбеђује да се сви пројектни задаци и спецификације које треба обавити одвијају у складу с грађевинским нормама које доноси Влада Србије. Посебно, пројекти и спецификације морају бити израђени тако да задовоље међународне безбедносне прописе у области нуклеарне и радијационе сигурности усвојене у Републици Србији. Морају се поштовати и смернице заштите животне средине за изградњу здравствених објеката у које ће бити постављени линеарних акцелератори. 
  • учествује у: (i) тендерским процедурама, евалуацијама и преговорањима уговора са консултантима за израду пројеката, консултантима за техничку контролу и консултантима за технички надзор у сарадњи са специјалистом за набавке ЈКП; (ii) изради докумената за набавку потребних  грађевинсанских радова; (iii) тендерским процедурама, евалуацијама и преговарањима уговора са извођачима радова;
  • обавља редовне посете локацијама и саветује о свим ограничењима везаним за процес добијања грађевинских дозвола, пројектовање, техничку контролу и извођење грађевинских радова и саветује о свим корацима које треба предузети да се превазиђу;
  • верификује исплате фактура за пројектовање и надзор, техничку контролу и грађевинске радове и саветује Mинистарство здравља о издавању „привремених/оконачних“ ситуација за радове на свакој од локација;
  • обавља свe другe задаткe које одреди координатор ЈКП /заменик координатора пројекта и/или званичници Министарства здравља.

Министарствo здравља позива индивидуалне консултанте да доставе изразе заинтересованости за пружање горепоменутих консултантских услуга. Заинтересовани кандидати треба да доставе (1) писмо заинтересованости на српском и енглеском језику, (2) радну биографију на српском и енглеском језику и (3) копије диплома и сертификата релевантних за захтеве ове позиције. Радна биографија мора да садржи релевантне информације о квалификацијама и стеченом радном искуству за обављање наведених послова. Докази о стеченом радном искуству могу бити захтевани накнадно. У случају неподударања српске и енглеске верзије писмa зaинтeрeсoвaнoсти и рaднe биoгрaфиje, меродавна је верзија на енглеском језику.

Инжењер треба да поседује следеће квалификације:
  • факултетску диплому из грађевинарства или архитектуре
  • минимум 5 година радног искуства у архитектонским/грађевинским радовима на пројектовању, изградњи и надзору градилишта
  • одлично познавање законских захтева у Србији који се односе на грађевинске радове
  • искуство у изради предмера и предрачуна за грађевинске радове 
  • добро знање енглеског језика, укључујући  вештине писаног и усменог извештавања
  • компјутерску писменост, укључујући познавање Windows i MS Office пакета
  • одличне вештине организовања, планирања и руковођења
  • важећу возачку дозволу
  • предношћу се сматрају: претходно искуство у прибављању дозвола за грађевинске радове изградњу/адаптацију болница, као и искуство с пројектима које финансира Светска банка и међународним процедурама набавке.

Консултант ће бити одговоран за све административне задатке у вези са горенаведеним активностима и треба да буде спреман на честа путовања.

Консултант ће радити до 100 радних дана у периоду до 10. маја 2016. –  сходно успешном завршетку једномесечног пробног рада. Трајање задатка може бити предмет продужења у зависности од потреба пројекта.

Заинтересованим консултантима указујемо на члан 1.9 документа „Селекција и ангажовање консултаната од стране зајмопримаца Светске банке“ („Смернице за консултанте”) из јануара 2011, у коме се наводи политика Светске банке везана за сукоб интереса.

Избор консултанта биће обављен у складу с процедурама за одабир индивидуалних консултаната наведеним у „Смерницама за консултанте”.

Додатне информације могу се добити на доленаведеној адреси, радним данима од 9:00 до 15:00, по београдском времену.

Изјаве заинтересованости треба доставити  на доленаведену адресу (лично, поштом или и-мејлом) до 18. септембра 2015.

Дом здравља Савски венац
Пастерова 1, 11000 Београд,
Република Србија
„Други пројекат развоја здравства Србије“
Контакт особа: Сања Кукић, асистент за набавке
Тел/факс +382 3606 400
И-мејл: office_pcu@zdravlje.gov.rs




Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана