www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 09.06.2014.

Министар здравља обишао Дом здравља у Обреновцу

Министар здравља, др Златибор Лончар изјавио је да је епидемиолошка ситуација у Обреновцу стабилна, под контролом и најавио да ће Дом здравља ускоро почети са радом у пуном капацитету.

Министар Лончар је истакао да се у касарнама где се налазе евакуисани људи у Обреновцу обављају систематски прегледи и спроводе све мере да не дође до појаве заразних болести.

Ради се дезинфекција, дезинсекција и дератизација и предузимају се све неопходне радње како би се људи безбедно вратили у Обреновац, објаснио је министар, истичући да се ситуација прати из дана у дан.

Министар Лончар изразио је посебну захвалност за донацију два возила хитне помоћи, која је данас предао премијер Србије, Александар Вучић у име једног донатора из Уједињених арапских Емирата.

Министар је указао да је у поплавама уништено пет од шест возила санитета, и да је једно преостало возило недовољно за установу која има 400 запослених и брине се о великом броју житеља.

Са овим донираним возилима која су опремљена са комплетном опремом у многоме ће се побољшати ситуација у Дому здравља, нагласио је министар.

У Дому здравља у Обреновцу, према његовим речима, постоји проблем са рендген апаратом, ултразвуком и стоматолошким столицама, али ће  ти проблеми бити решени до суботе. Тренутно Дом здравља ради са 80 одсто капацитета, а ускоро, како је најављено, почеће да ради пуним капацитетом.

Запослени су од почетка ове ситуације имали више од 7.000 прегледа, а  преко 6.000 људи је добило лекове и неопходну терапију, закључио је министар Лончар.

Извор: Танјуг
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана