www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 27.05.2014.

Састанак министара здравља Србије, Хрвaтске и Републике Српске

Министар здравља Републике Србије, др Златибор Лончар, министар здравља Републике Хрватске, проф. др Рајко Остојић и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, др Драган Богданић договорили су данас заједничку стратегију у борби против заразних болести, које прете након поплава, са којом ће заједнички наступити пред Светском здравственом организацијом (СЗО) и Европском унијом (ЕУ). Министри су договорили да се све институције на овим просторима ставе у функцију заједничког деловања, како се према ЕУ и СЗО не би излазило са различитим ставовима и захтевима.

Министар здравља Републике Србије, др Златибор Лончар је нагласио да је комуникација између министарстава здравља у региону интензивна, већ неколико дана, као и да су се данас састали како би конкретизовали раније договоре.

Очекујемо да ће се у петак створити услови за запрашивање комараца из ваздуха на свим угроженим подручјима од поплава у региону, а које ће се обавити под покровитељством ЕУ и СЗО и са препаратима који ће бити усаглашени на нивоу свих земаља у региону, рекао је министар Лончар.

Министар здравља Републике Хрватске, проф. др Рајко Остојић потврдио је да већ неколико дана трају свакодневни телефонски контакти између министарстава, да је постигнут апсолутни консензус, као и да је истовремено запрашивање из ваздуха неопходно јер се, како је навео, ради о површини већој од 100.000 хектара.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, др Драган Богданић је рекао да је најтежа ситуација на подручју Шамца, истичући да у Републици Српској до сада нису регистроване појаве заразних болести.

Пре обиласка сремског села Моровић, тројица министара здравља одржали су састанак у Жупањи у Хрватској, а затим су обишли здравствене установе у Славонском Броду и Добоју.

Извор: Танјуг
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана