www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 28.12.2018.

Уговори о запослењу за 60 најбољих дипломаца медицинских факултета

Шездесет најбољих дипломаца медицинских факултета у Србији данас ће добити уговоре о запослењу, које им, на свечаности у Палати Србија, уручује председник Александар Вучић.

 

Запошљавање 60 најбољих студената медицине је део настојања државе да омогувхи младфим образованимљудима да имају услове за рад и напредовање у земљи.

 

 

У тим оквирима Министарство здравља ангажовало се на промовисању нове генерације лекара, која ће у наредним годинама дати свој допринос даљем развоју здравственог система Србије.

 

У јуну ове године је 100 младих лекара добило посао у здравственим установама Србије.

 

Уговоре добијају најуспешнији дипломци медицинских факултета Универзитета у Београду, Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Универзитета у Крагујевцу.

 

Министар здравља Златибор Лончар рекао је уочи свечаности да је међу најбољима који добијају уговоре и девојка, која је већ напустила земљу и отишла у САД да ради, али се враћа, јер је добила прилику у Србији.

 

Међу најбољима је и један брачни пар - девојка је у седмом месецу трудноће и данас ће добити уговор за посао у КБЦ Драгиша Мисовић, а младић - на Бањици.

 

Поред најбољих дипломаца, пријему у Палати Србија присуствују и

трансплантирани пацијенти који су током 2018. године добили нови орган.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана