www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 31.12.2018.

Здравствени центар у Врању добио нови хируршки блок


Здравствени центар у Врању добио је данас нови Хируршки блок, у чијузграду и опрему је уложено девет милиона евра, а ниво  здравствених услуга грађанима тог округа заокружен и унапређен.

 

Хируршки блок отворио је председник Србије Александар Вучић, који је уочи тог догађаја рекао да је то велики дан за зрдавствени систем југа Србије.

 

Вучић је истакао да је циљ владе да сачува здравствени систем, јер је то, каже, суштина друштвеног стандарда и опстанка.

 

Нова зграда Хируршког блока пројектована је још 2004, две године касније започета је градња, али се у међувремнену стало са реализацијом пројекта.

 

 

Ка Здравстеном центру у Врању, према речима директорке те установе Љиљане Антић, гравитира 300.000 становника Пчињског округа и Косовског Поморавља из Ранилуга, Гњилана, Косовске Каменице...

 

Хируршки блок, како је рекла за Тањуг, има око 6.000 квадрата, осам операционих сала, 76 кревета, интензивну негу са 12 кревета и потпуним мониторингом, ургентну медицину такође са 12 кревета.

 

На том простору су пре обнове били неусловни објекти, попут павиљона, па су пацијенти због различитих прегледа морали да излазе из једног у други објекат.

 

Изградња зграде од шест спратова, у којој је Хируршки блок, коштала је 7,5 милиона евра, од чега је Министарство здравља обезбедило 4,3 милиона евра, а ЕУ 3,2.

 

За опремање блока најсавременијом медицинском опремом која подразумева и централну стерилизацију, издвојено је додатних 1,5 милиона евра.

 

 

Блок ће од сутра ући у фазу пробног рада и примити прве пацијенте.

 

Свечаности присуствују и министар здравља Златибор Лончар и

евроинтеграција Јадранка Јоксимовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић и челници те здравствене установе.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана