www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 20.11.2018.

Плате у здравству повећане у односу на могућности

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да се примања у здравственом сектору повећавају у односу на реалне могућности, те да ће сви захтеви синдиката који су спремни на разговор бити размотрени.

 

Упитан за састанак Гранског синдиката "Независност" и управе КЦ Ниш на коме је речено да су здравствени радници задовољни повећањем зарада, али не и разликама у висини повећања, те да ће се састати са представницима министарства, Лонцар је рекао да су спремни за преговоре са онима који заиста желе договор.

 

"Драго ми је да су се огласили синдикати, они су рекли да се никад није више улагало у здравство, да се никад није више водило рачуна о здраственим радницима, ако су већ свима пуна уста бриге хајде да урадимо нешто да не одлазе здраствени радници", рекао је Лончар гостујући на Телевизији Пинк.

 

Он је указао да се граде нове болнице, обнављају старе, набавља опрема, повећавају плате...

 

"Онда се сви сложимо да највећи терет подносе медицинске сестре и кажемо хајде да урадимо нешто да оне буду адекватно награђене и да не иду у иностранство, да се повећају њима за 12 одсто плате, лекарима 10 одсто, немедицинском особљу седам одсто, то је у овом моменту могуће и то су реалне основе захваљујући мерама које су спроведене након што смо били пред банкротом", навео је Лончар.

 

Министар је истакао да су то садашње реалне могућности, те да плате могу да расту само ако расте привреда.

 

"Да ли је могуће у истом моменту повећати свима плате колико ко жели? Људи то није могуће. Ко вам то прича не говори вам истину, направили смо приоритете и тих приоритета се придржавамо, ово неће стати и радимо у договору са синдикатима", подвукао је он.

 

Како каже, преговара се са онима који желе да причају и сарађују, док они који мисле да је решење штрајк треба да знају да тај начин до сада није доносио резултате

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана