www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 20.11.2018.

Синдикати задовољни повећањем плата

Представници Гранског синдиката „Независност“, најмасовније синдикалне организације здравства, поручили су у суботу, након састанка у КЦ Ниш, да штрајка у здравству неће бити.

 

Представници ове организације истакли су да су задовољни са најављеним повећањем плате и истичу да су до сада све проблеме решавали на најбољи начин, уз помоћ ресорног министарства, а оно што, како кажу, треба решити, јесте проблем процентуалне различитости.

 

Миодраг Стојковић, потпредседник Гранског синдиката здравства Независност истиче да ће за неколико дана имати састанак у Министарству здравља и верује да ће се постићи договор.

 

“Претпостављам да ћемо постићи договор у том погледу. Јер, морам да похвалим садашњу структуру Министарства здравља и руководство, стварно смо бар до сада имали изузетну сарадњу, и могу рећи слободно, сарадњу као ни са једним од бивших министара и њихових сарадника пре.”

 

Председник Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, на нивоу КЦС-а и Београда, Радмила Обреновић истакла је да је последњих година у систем здравства уложено много новца и то је видљиво на сваком кораку, од реновирања здравствених установа и отварања нових,  до Клиничког центра Србије (КЦС) где се усвајају најсавременије технологије у лечењу пацијената и примењују потпуно нове.

 

Она је изразила задовољство због најављених повећања плата запосленима у здравству.

 

"Ми очекујемо и већ имамо најаву повећања плата запослених у здравству где се највеће повећање планира за медицинске сестре које нам заиста у највећем броју одлазе у иностранство. Треба их наградити и охрабрити да остану, јер ми верујемо да ово није последње повећање, да наша држава препознаје значај ове струке и да ће и убудуће бити и значајнијих улагања у људски ресурс", рекла је Обреновић.

 

Она је истакла да запослени у здравству сада заиста имају прилику да се стручно усавршавају и усвајају нова знања која би применили у лечењу пацијената", истакла је Обреновићева  

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана