www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 20.11.2018.

Споразумом Министарства здравља и компаније Ер Србија омогућен брз и ефикасан транспорт пацијената на лечење у иностранство

Министар здравља у Влади Републике Србије асс.др. Златибор Лончар и Извршни директор за односе са државним органима и организацијама Бранислав Маловић потписали су споразум о сарадњи којим је предвиђено да се српским држављанима, којима је за успешан наставак лечења неопходан одлазак у иностранство, обезбеди комплетна подршка српске националне авио-компаније и бесплатан превоз на свим дестинацијама на којима Ер Србија лети. 

 

На тај начин нашим грађанима који о трошку државе буду упућивани у иностранство, а чије се лечење обољења, стања или повреда не може успешно лечити у Републици Србији, обезбеђен је и додатни, брз и ефикасан транспорт до дестинације на којој ће бити настављено лечење.

 

„Држава Србија континуирано улаже напоре како би сиситемски омогућила свим грађанима који не могу да се лече у нашој земљи да лекарску помоћ добију у иностранству. Кроз РФЗО и Буџетски фонд смо у претходне четири године упутили у иностранство више од 2000 пацијената и за те намене издвојили више од 23 милиона евра. Пацијентима и њиховим породицама у сваком тренутку омогућена је финансијска, али и стручна и логистичка, односно најбоља могућа подршка лечењу у иностранству, уколико већ не могу да се лече у Србији. У том правцу, драгоцена нам је и помоћ друштвено одговорних компанија, попут Ер Србије, која је препознала значај брзог и ефикасног транспорта пацијената и омогућила да у сваком тренутку, поред већ обезбеђених модалитета транспорта, можемо да рачунамо и на њихову подршку у том смислу“, рекао је Лончар.

 

Извршни директор за односе са државним органима и организацијама Eр Србије Бранислав Маловић изјавио је да је компанија и до сада била друштвено-одговорна и излазила у сусрет захтевима Министарства здравља, али и појединцима који су се обраћали компанији за такву врсту превоза.

 

„Ер Србија ће сваког пацијента кога упути Министарство здравља бесплатно превести, а потом му и пружити сву неопходну логистичку помоћ око транспорта. Желимо да помогнемо нашим  држављанима да што пре буду превезени до земаља у којима ће наставити лечење. У том смислу, Споразумом смо дефинисали сва права и обавезе, као и процедуре које треба да омогуће да се превоз наших држављана на лечење реализује у најкраћем року“, закључио је Маловић.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана