www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 19.11.2018.

Отворен нови Дом здравља у Кули

Председник војвођанске владе Игор Мировић и министар здравља Србије Златибор Лончар отворили су данас у Кули нови Дом здравља, објекат изграђен по најсавременијим стандардима који ће обезбеђивати комплетну здравствену услугу од опште праксе, специјалистичких служби, лабораторије и рендгена.

 

"Нови Дом здравља у Кули од понедељка биће отворен за све пацијенте. Ову велику инвестицију финансирала је Влада Србије и грађани ове општине најзад ће, на једном месту, имати обједињену и знатно квалитетнију здравствену заштиту", рекао је Мировић.

 

Он је истакао да је данас договорено да Покрајинска влада и Влада Србије у наредном периоду обезбеде средства и за набавку додатне медицинске опреме.

 

Мировић је оценио и да је у протекле две и по године Покрајинска влада, у сарадњи са Владом Србије и локалном самоуправом, показала да, како је истакао, може да чини конкретне кораке у циљу унапређења услова живота грађана општине Кула.

 

Министар Лончар рекао је да је Министарство здравља финансирало овај велики пројекат, а у наредном периоду обезбедиће и нову медицинску опрему, ЦТГ апарат, ултразвук и сонду за абдомен, као и шест нових специјализација.

 

"Ми Куљани смо данас поносни. Захвалан сам Влади Србије на овој инвестицији, али посебно Покрајинској влади и председнику Мировићу, јер је у протекле две године, за развојне пројекте у општини Кула, из покрајинског буџета издвојено милијарду динара“, рекао је председник општине Кула Велибор Милојичић, истакавши да је пре четири године на том месту било згариште, а данас најмодернији објекат Дома здравља.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана