www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 29.10.2018.

Превентивни прегледи: Грађани и данас масовно посетили здравствене установе Србије

Министарство здравља обавештава јавност да је данас, једанаестог дана акције бесплатних превентивних прегледа, 19.792 грађана обавило преглед у некој од више од 100 здравствених установа широм Србије.

 

Сви грађани наше земље, и они без картице здравственог осигурања, данас су били у прилици да ураде ултразвучни преглед абдомена и проверу триглицирида и холестерола, а даме су могле да обаве и превентивне ултразвучне прегледе груди, и мамографске прегледе.

 

Министарство здравља и овом приликом захваљује свим здравственим радницима, лекарима, медицинским сестрама и техничарима, који су данас били у служби здравља и на услузи хиљадама грађана Србије, исказавши и данас максималну посвећеност и професионалност, баш као и сваког дана.

 

Такође, посебно се захваљујемо и свим грађанима који су обавили прегледе на великој подршци и стрпљењу.

 

Данашње велико интересовање и масован одзив на бесплатне превентивне прегледе, као и приликом претходних десет дана (десет последњих недеља у месецу када се обављају прегледи), најбоља су потврда да су грађани Србије препознали значај ове акције Министарства здравља као и да је јавна свест о значају превенције као основе очувања здравља вишеструко порасла у нашем друштву.

 

Управо то, као и неколико хиљада грађана Србије код којих је приликом прегледа откривено и превенирано неко од озбиљних обољења, циљ су ове акције Министарства здравља, које ће са активностима усмереним ка превенцији наставити и у наредном периоду.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана