www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 15.10.2018.

Информација о одобреним захтевима из Буџетског фонда у октобру месецу 2018.године

У првих 10 дана октобра, из Буџетског фонда за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Републици Србији, одобрена су средства у износу од 40.079 фунти и 74.555 евра, за лечење двоје пацијената у иностраним здравственим установама, а предложено је и да се средства у износу од 108.000 евра доделе за још 6 пацијената оболелих од церебралне парализе који ће лечење наставити  у  Истанбулу. Поред тога, одобрена су и средства за слање 5 узорака у иностране лабораторије ради дијагностичког испитивања.

 

Лекарска комисија Буџетског фонда одобрила је средстава у износу од 40.079 фунти, на име даљег лечења  пацијенткиње (ММ), у иностраној здравственој установи „The Harley Street Clinic” у  Лондону, а  по процени трошкова коју је доставила та клиника. Пријем пацијенткиње у овој клиници заказан је за 12. новембар 2018.године.

 

Такође, на предлог већа Комисије Буџетског фонда одобрена су средства у износу од 74.555 евра, на име наставка лечења пацијента (СЈ) у иностраној клиници „Proton Therapy Center Czech“, Праг.

 

Поред тога, чланови већа комисије су предложили да се доделе средстава из Буџетског фонда за 6 пацијената оболелих од церебралне парализе који ће лечење наставити  у клиници „Acibadem“  у  Истанбулу. Трошкови лечења су 18.000 евра по пацијенту, по процени трошкова трошкова коју је доставила инострана клиника.

 

Информација о одобреним захтевима из Буџетског фонда у 2018.години

 

У 2018. години одобрен је 51 захтев за лечење (за неке пацијенте је одобравано лечење више пута), предложено је да се пошаље 74 узорка на генетско или метаболичко испитивање, у иностране лабораторије и одобрен је долазак иностраног експерта који је у Универзитетској дечјој клиници  извео  ортопедске интервенције код 3 пацијента (2 пацијента су имала по 2 интервенције). Инострани стручњак је обавио и консултативне прегледе пацијената са врло сложеном урођеном аномалијом локомоторног система.

 

Од оснивања Буџетског фонда за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Републици Србији до 12. октобра 2018.године, одобрено је 136 захтева за лечење у иностраним здравственим установе, предложено је да се пошаље 246 узорака за генетско или метаболичко испитивање, у иностраним лабораторијама  и одобрен је долазак иностраног експерта за 19 пацијената. За неколико пацијената одобраван је одлазак на лечење више пута.

 

Утрошена средства у току 2018. године износе: 241.748.987 динара и то: 235.897.895  динара (из буџета) и  5.851.093  динара (из средстава донација).

 

Најчешћа обољења због којих је одобравано лечење у иностраним здравственим центрима су: неуролошке болести,: церебрална парализа, тешка обољења крвних судова мозга, болести локомоторног система, хемато-онколошка обољења, као и стечена обољења очију код превремено рођене деце.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана