www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 11.10.2018.

Лончар понудио узбуњивачу да буде у тиму Министарства здравља

Министар здравља Златибор Лончар састао се данас са узбуњивачем и бившим директором Хитне помоћи Борком Јосифовским и понудио му да буде део тима Министарства здравља који се бави спречавањем корупције у здравству.

 

"Корупција мора да има своје име и презиме и мора да буде санкционисана. То је једини начин да се промени свест код људи, јер ако пролази некажњено нема мотива за све будуће генерације да не раде исто или слично", рекао је министар новинарима.

 

Он је указао да огромна већина лекара ради одговорно и савесно свој посао, али да има појединаца који имају "другачије интересе" и да је циљ државе и министарства да их "извуче из система и стави на стуб срама", да буду процвесуирани и кажњени.

 

Министар је обећао да ће лично потписати кривичне пријаве за све здравствене раднике за које постоје докази да су умешани у корупцију без обзира да ли се то десило пре десет, петнаест година или пре десет дана.

 

Не жели, додаје, да остане и трунка сумње да држава неког штити, да не буде процесуиран.

 

"Не пада ми на памет да будем министар здравља и да будем глув на такве појаве . Огромна већина људи који раде у здравству раде свој посао најбоље што могу", нагласио је министар.

 

Јосифовски је као директор београдске Хитне помоћи, пре 13 година, указао да поједини лекари те установе сарађују са погребницима, као и на финансијске малверзације појединаца у тој установи. Против двојице лекара покренут је поступак, који још није окончан.

 

Министар каже да ће на следећој седници Владе Србије покренути питање шта је са предмети из Хитне помоћи који датирају из 2006. и 2007. године.

 

Додаје да не жели да врши никакав притисак на правосуђе, али да да јавност има право да зна шта се дешава са предметима и да је ред да се ти поступци добију епилог без обзира какав он био.

 

Јосифовски се захвалио министру здравља што је позвао узбуњивача и што је обећао да ће свака корупција у здравству за коју постоје докази бити процесуирана, а о понуди Лончара да буде део његовог тима каже да ће размислити.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана