www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 03.10.2018.

Почела са радом зграда хирургије КБЦ

Обновљена зграда хирургије у КБЦ "Драгиша Мишовић", која је пре девет година изгорела у пожару, поново је отворена за пацијенте, а у њену обнову и опремање уложено је више од 14 милиона евра.

Грађевински радови коштали су око четири милиона евра, док је за набавку опреме издвојено 10,35 милиона евра.

КБЦ "Драгиша Мишовић" је сада по први пут добио ангио салу и магнетну резонанцу, има пет операционих сала, као и машину за прање болничких кревета, јединствену у Србији, али и у региону.

Обновљену болницу посетили су данас премијерка Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар.

Премијерка Ана Брнабић, која је раније данас боравила у Женеви на скупу о Западном Балкану, истакла је да је реконструкција у КБЦ "Драгиша Мишовић" урађена уз помоћ Развојне банке Савета Европе и да је у опрему уложено више од 10 милиона евра, те да је лекарима и медицинским сестрама на располагању најбоља медицинска опрема у свету.

"Од 2014. до 2018. године у реконструкцију и опремање здравствених установа у Србији улозено је 176 милиона евра, а то је четири пута више него у периоду од 2008. до 2012. године", указала је премијерка.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је за Београд и Србију важно што ће од данас на располагању имати око 200 болничких кревета више, што је, каже, огроман бенефит за све пацијенте.

КБЦ "Драгиша Мишовић" је данас, како је рекао, најбоље опремљена болница у Србији.

Подсетио је да је пре девет година зграда хирургије изгорела у пожару и да су због тога огроман притисак трпеле остале болнице у Београду.

Директор КБЦ Драгиша Мишовић Радисав Шћепановић рекао је да је болница прве пацијенте примила већ јуче и да је у тиму који су оперисали био и министар здравља.

Како је рекао, после много година, Београд и Србија добили су установу за понос.

У обновљеној згради осим клинике за хирургију, налази се и клиника за интерну медицину.

тањуг

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана