www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 24.07.2018.

Потписан Уговор о изградњи и реконструкцији КЦС- почетак нове етапе у развоју српског здравства

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар потписао је данас Уговор о изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије (КЦС) са представницима понуђача (конзорцијум) који је доставио најбољу понуду.

 

Конзорцијум  који чине ГХ Холдинг и Делта инжењеринг дао је понуду чија је вредност 68.963.403,13 евра, у оквиру које ће, у првој фази радова, бити изграђено нових 86.000 м2 простора, а Клинички центар Србије добити комплетно нов Ургентни центар и дијагностику, уз 20 нових операционих сала и 500 болесничких соба.

 

  

Уговором је обухваћен и део друге фазе радова, у оквиру које је планирана изградња нове куле од 25.000 м2, као и рехабилитација давно изграђеног подијума од 60.000 м2 заједно са свим техничким блоковима , паркинзима и саобраћајницама.

 

Том приликом, министар здравља асс.др Златибор Лончар истакао је да је потписивање Уговора о реконструкцији и изградњи КЦС још једна потврда чврстог опредељења Министарства здравља да улагањем у изградњу нових, најсавременије опремљених болница као и набавком  најмодернијих медицинских апарата и опреме, уз запошљавање и усавршавање младих лекара, наш здравствени систем убрзо постане најквалитетнији у региону.

 

„Радимо управо оно што смо обећали грађанима Србије, развијамо и унапређујемо наш здравствени систем. Нови КЦС ће бити најсавременији клинички центар у региону и још више подићи лествицу квалитета здравствених установа. Али ми настављамо са улагањима, желимо да убрзо кренемо са радовима и у другим центрима и болницама. Стога слободно могу рећи да смо отпочели нову етапу у развоју српског здравства, у оквиру које ће наши здравствени радници врло брзо радити у најсавременијим условима, а грађани најквалитетнију здравствену услугу и негу добијати у модерним, савремено опремљеним  болницама“, истакао је Лончар.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана