www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 18.07.2018.

Одлични резултати акције "Музика ДА, дрога НЕ"

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је акција "Музика ДА, дрога НЕ" покренута за време трајања Егзит фестивала дала одличне ефекте.

 

Током овог фестивала забележен је само један озбиљан случај када је особа завршила у болници због мешања алкохола и психоактивних супстанци.

 

Министар који је и члан новоформиране Владине комисије за борбу против наркоманије у школама, додао је да је заплењена већа количина дроге у Новом Саду истакавши да је то добар показатељ како се може деловати у борби против злоупотребе дрога, преноси "Курир".

 

Говорећи о Предлогу закона о психоаткивним супстанцама у Скупштини Србије, Лончар је рекао да се њиме предвиђа Центар за мониторинг дрога и зависности од дрога с циљем праћења стања и предлагањем мера.

 

Према његовим речима, тренутно велики проблем представља то што не постоји национални систрем за приклупљање података у вези са понудом и потражњом дроге у Србији, а ти подаци су, како је објаснио, везани за број лечених зависника, морталитет, инфективне болести и ХИВ.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана