www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 17.07.2018.

Постављен камен темељац за „Меркур Палас“, нови објекат у оквиру Специјалне болнице "Меркур" Врњачка Бања

Камен темељац за изградњу хотела "Меркур Палас", новог објекта Специјалне болнице "Меркур" у Врњачкој бањи, постављен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића.

 

 

Камен темељац су поставили министар здравља Златибор Лончар и директор болнице Дејан Станојевић, а присуствовала су и министар трговине, телекомуникација и туризма Расим Љајић, министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић, као директор Коридора Србије Зоран Бабић који потиче из тог града.

 

Министар здравља Златибор Лончар је изразио задовољство што се налази у месту које има толико дугу традицију у лечењу пацијената, као и да о успеху у привлачењу туриста говоре сами резултати те српске бање.

 

Истиче, међутим, да је све више бања у целом свету, а да бисмо били конкурентни морамо да улажемо у наше бање, како би биле модерне и задовољиле потребе модерног пацијента.

 

Подвукао је да је реч о великој инвестицији која ће се вратити грађанима Врњачке Бање, јер након изградње објекта тај центар посећиваће и инострани гости.

 

Навео је да у специјалној болници „Меркур“ ради око 50 лекара и најавио да ће, ако се буду ширили капацитети у тој установи, повећавати и број запослених, али и људи који се специјализују.

 

Из специјалне болнице "Меркур" кажу да је ово значајан тренутак за Врњачку бању, јер ће обележити почетак стварања новог туристичког комплекса какав још не постоји у бањи.

 

Визија болнице је, наводе, да постану лидери у пружању услуга здравственог туризма не само у земљи, већ и у региону, а то ће, кажу, изградња тог модерног и луксузног објекта допринети.

 

За реализацију овог пројекта, како се наводи, добијена је подршка државних институција, што указује на његов значај за државу Србију.

 

Наводи се да је Специјална болница Меркур у претходној деценији уложила значајна сопствена средства у модернизацију опреме, постојећих и изградњу нових објеката.

 

Додатни садржаји укључиће wеллнес и Спа центар (који ће се простирати на 1.000 м2 са отвореним и затвореним базеном, масажама и третманима), фитнеш центар, естетску медицину, мултифункционалну салу, медицински блок са комплетном дијагностиком и терапијама, са свим пратећим садржајима једног

савременог спа и медицинског центра.

 

Нови објекат финансираће се делом из сопствених средстава, а делом из кредитних средстава, за шта постоје економска оправданост и неопходне сагласности, тако да ће пословање установе функционисати несметано.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана