www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 13.07.2018.

Музика ДА, дрога НЕ

Министарство здравља и Комисија Владе Републике Србије за борбу против наркоманије у школама, уочи почетка Фестивала Егзит (Exit), великог музичког догађаја који у нашој земљи окупља најпознатије светске музичаре и велики број младих људи из земље и иностранства, овим путем упућују апел да се у музици ужива без употребе дрога и психоативних супстанци, које угрожавају здравље и животе људи. 

 

Висок степен изложености младих ризику од дрога представља глобалан друштвени проблем, који нарочито узима маха током музичких фестивала.

 

Истраживања су показала да је, током четири дана трајања фестивала, чак две трећине (61,8 одсто) испитаника из земаља ЕУ пробало дрогу, а са простора бивше Југославије скоро половина (47,5 одсто). Такође, чак 94,1 одсто испитаних посетилаца  Егзит-а који долазе из земаља ЕУ у свом непосредном окружењу има некога ко конзумира дрогу, док је на просторима екс-ЈУ тај проценат нешто мањи, али такође значајан и износи 86,4 одсто. 

 

Фестивал Егзит представља важан догађај за нашу земљу, који шаљући лепу и позитивну слику наше земље у свет, значајно превазилази музичке оквире.

 

Управо зато, овим путем још једном апелујемо и позивамо младе, посетиоце фестивала, да уживају у музици и дружењу на једном од најпрестижнијих светских музичких фестивала, и да употребом или стављањем дроге у промет, не угрожавају ни своје а ни туђе здравље и животе.

 

Стога је наша порука „Музика ДА, дрога НЕ“.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана