www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 06.07.2018.

Наредних дана уговори за реконструкцију три клиничка центра

У наредних неколико дана биће склопљени уговори за реконструкцију клиничких центара у Београду, Новом Саду и Крагујевцу, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

 

Министар је на обележавању годишњице рада владе у Суботици, одговарајући на питање новинара како оцењује садашсњу здравствену заштиту у Србији и да ли она одговара количини уложених средстава, рекао да влада покушава да реши проблеме које је затекла у здравственим центрима широм Србије.

 

"Мислим да нема потребе да вас подсећам шта смо затекли, затекли смо опрему у магацинима која се куповала за изборе, затекли смо забрану специјализације и специјалисте од 50 година. Да се наставило тако, не би имали специјалисте који би могли да задовоље клиничке центре, а да не причамо о општим болницама, домовима здравља. Не би имао ко да нас лечи", рекао је Лончар.

 

Министар је истакао да је ситуација раније у здравственим установама била тешка и да се ранијем о томе није писало у медијима, јер како каже, здравствене установе су плаћале рекламирање у новинама и на телевизијама.

 

"Данас тога нема. Данас ни једна здравствена установа не може да пренесе ни један једини динар ни једним новинама ни једној телевизији".

 

Каже да се у здравство много улаже, али да ни надлежни као ни грађани нису задовољни стањем.

 

"Да ли се много улаже? Да, много се улаже. Да ли смо задовољни садашњим стањем? Нисмо ни ми задовољни, нису ни грађани. Наш циљ је да наши грађани буду задовољни и то може да буде у наредне две, три године када мислим да можемо да будемо лидери у региону", сматра Лончар.

 

Само од првог јануара ове године, подсећ министар, 882 лекара је запослено, као и 2.160 медицинских радника.

 

"Толико о забрани запошљавања".

 

Здравствени систем, каже, има 118 хиљада запослених што је, напомиње, веома скуп систем за одржавање: "А сви су навикли да тај систем буде бесплатан, да све добијете, а да се ништа не плати".

 Каже да до је он на челу Министарства здравља "нико неће рекетирати" здравствени систем у Србији.

 

"Апсолутно ми је небитно шта се пише, интересује ме само шта мисле грађани Србије и шта они осећају, а ја сам сваки дан са грађанима Србије и добро знам шта осећају. Боље је, није још довољно добро, морамо још много да радимо и још много да улажемо", поручио је Лончар.

 

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана