www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 03.07.2018.

Лончар: Орден признање, договарамо нове видове сарадње

Универзитетско-клинички центар РС деценијама успешно и континуирано сарађује са свим водећим здравственим центрима у Србији, али је та сарадња посебна и безусловна од како је на челу Министарства здравља Србије др Златибор Лончар, рекао је директор УКЦ др Владо Ђајић.

 

 

Ђајић је то рекао поводом недавног уручења ордена министру Лончару, којим jе председник Републике Српске Милорад Додик одликовао је Министарство здравља Србије, а на предлог Ђајића.

 

 “Ало” подесећа да су током одбрамбено-отаџбинског рата у здравственим установама Србије збрињавани најтеже повређени рањеници и спасани њихови животи. Лончар је на свечаности на којој је уручен орден рекао да су Србија и Република Српска усмерени једни на друге и договарају нове видове сарадње на корист свих грађана.

 

 

Српски министар казао је да је орден за здравство Србије велики знак да су у РС препознали не само оно што се данас ради, него се сетили и памте оно што је било раније. “Ми смо усмерени једни на друге и то треба искористити у смислу да та сарадња сваким даном буде све боља и боља. Ако тако будемо радили, ако нас буде више, онда ће имати сврхе ово што сте се ви сетили и што је нама

изузетно драго да примимо такво признање", рекао је Лончар.

Министар се захвалио Додику и здравству РС што су, како је рекао,

препознали борбу за живот. “Наш посао је да то поверење оправдамо, да будемо још бољи, још боље да сарађујемо и да користи највише имају они којима је помоћ најпотребнија",

казао је Лончар.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана