www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 28.06.2018.

Лончар: Тимови за борбу против наркоманије у школама

Министар здравља Златибор Лончар најавио је данас формирање тимова за борбу против наркоманије у Србији.

 

Тимови састављени од психијатара, психолога, искусних полицајаца, тужилаца, обилазиће основне и средње школе и одржати предавања деци о наркоманији и штетним последицама узимања дроге.

 

"Инсистираћемо на сликама, да деца виде како изгледају они који конзумирају дрогу, шта се дешава са њима, кроз шта све пролазе... У том периоду њима ће најбоље у сећању остати урезане слике. Мислим да је то један од начина да схвате озбиљност проблема, јер очигледно до сада не схватају озбиљно чим улазе у ту причу", рекао је Лончар за ТВ Прва.

 

Она је, након смрти троје тинејџера за недељу дана од прекомерне употребе наркотика, рекао да су већ чланови Владе Србије разговарали о том проблему и да постоји сагласност свих да се формирају тимови почев од премијерке Ане

Брнабић, затим министра полиције Небојше Стефановића, министарке правде Неле Куборовић, министра просвете Младена Шарчевића, министарке задужене за демографију Славице Ðукић Дејановић.

 

Након што се формирају тимови биће направљен програм са којим ће се, како је рекао, ући у сваку школу.

 

Други веома важан аспект приче су родетељи, те ће Влада Србије закупити термине у вечерњим сатима на телевизијама са националном фреквенцијом како би стручњаци који се баве том проблематиком указали родитељима на шта треба да обрате пажњу код деце, како изгледају они који конмзумирају другу, које су последице.

 

"Не смем ни да помислим шта ће се дешавати ако код нас дође дрога позната под називом "крокодил" која се прави у лабораторијама, где се онима који је конзумирају отварају живе ране", упозорио је Лончар.

 

Он је нагласио да ће се деца мотивисати да полицији, без последица, пријаве оне који продају дрогу њиховим друговима.

 

"Држава неће имати милости ни разумевања према онима који трују и убијају нашу децу. Ми тако губимо најперспективније, за неколико сати изгубимо здраво дете", закључио је он.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана