www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 28.06.2018.

Лончар: Неки домови здравља само штанцују упуте

Министар здравља Златибор Лонцар каже да је заједно са градонацелником Београда Зораном Радојицицем заказао за наредну недељу састанак са свим директорима домова здравља у Београду, јер многи домови здравља не решавају проблеме пацијената вец их само "проследују у друге установе".

 

"Имамо домове здравља који врхунски раде и оне у којима постоје проблеми. Био сам недавно у Дому здравља у Димитровграду где сами збриину 90 одсто пацијената, а мање од 10 одсто пацијената шаљу у друге установе. Имате домове здравља који само штанцују упуте и пацијенте шаљу даље", рекао је министар за ТВ Прва.

 

Лончар је рекао да се тај проблем мора решити, те је за следецу недељу, заједно са градонацелником Београда закао састанак свим директорима домовима здравља, како би се то променило. "Свако мора да одради свој део посла да би систем функционисао", рекао је Лонцар и додао да није довољно да само држава улаже у опрему.

 

Он се осврнуо и на лошу организацију посла на ортопедију у Општој болници у Крушевцу, где је током посете тој здравственој установи видео да су у једном дану заказане све контроле пацијената, да је троје лекара пуштено да оду на годишњи одмор, док су остали били у операционим салама. Нацелници одељења, како је рекао, морају да знају шта им се дешава на одељењима, јер је то њихова обавеза и за то примају плату. "Сада је постављен систем тако да сваки дан добијам извештај и слике и гужви више нема. Није довољно само да држава да улаже у опрему, мора свако

свој део посла да одради", рекао је министар.
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана