www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 01.06.2018.

С А О П Ш Т Е Њ Е

             Преданост“ којом државни службеник који тренутно обавља посао Повереника за информације од јавног значаја исказује у свом свакодневном раду је вредна пажње. То се посебно односи на његове лекторске склоности када тражећи „длаку у јајету“ словне грешке покушава да представи као материјалну повреду која може да угрози безбедност грађана.

            „Конструктивност“ којом приступа у бризи о интересима грађана Србије показала се и у „случају“ апликације „Изабрани доктор“. Истог дана када је апликација, чија је основна намена да грађанима омогући бржи и ефикаснији начин заказивања термина код изабраног лекара, пуштена у пробни рад, повереник је упозорио грађане Србије да „треба бити опрезан у коришћењу апликације“. И то из разлога једне словне и једне техничке грешке, које су се поткрале у наведеној апликацији.

            Забринут за безбедност података грађана, повереник је толико пожурио да се огласи, да није приметио да је цитирао погрешан члан Закона на који се позива овим поводом. Није то приметила ни једина редакција дневних новина која је пренела реакцију повереника, слепо верујући свему што он има да каже.

            На указану грешку, повереник је реаговао како доликује државном службенику и у складу са платом коју прима из буџета Републике Србије - смајлијем.

            Поштујући државу и грађане ове земље, поверенику, ипак, не одговарамо смајлијем већ аргументима

            -Аутор апликације је Sorsix International D.O.O

            -Текст "Изабрани Доктор ДОО" је техничка грешка која је већ замењена са “Sorsix International D.O.O"

            -Апликација Изабрани доктор је медијум за комуникацију сваког осигураника РФЗО-а са ИЗИС системом. Преко исте осигураник може да закаже преглед код свог изабраног лекара и тиме уштеди време за заказивање прегледа. Услуга заказивања може да се врши и преко Националног контакт центра. Апликација не чува (складишти) личне податке. Сви подаци који се приказују у мобилној апликацији се преузимају из стандардног АПИ-ја који користи више од 35 компанија у Р. Србији у својим здравственим информационим системима.

            -Грађане Србије обавештавамо да треба да буду опрезни са саопштењима које пушта Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података, јер му се, можда, поткрао неки лапсус.

 

            Све у свему, још једна брука и срамота политичара у покушају.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана