www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 30.05.2018.

Мобилна апликација „Изабрани доктор“ за лако заказивање прегледа код изабраног лекара- нови корак ка пуној дигитализацији здравственог система

Министарство здравља представило је данас мобилну апликацију „Изабрани доктор“

која грађанима омогућава брз и једноставан начин заказивања прегледа код изабраног доктора, као и увид у статус здравственог осигурања.

 

Увођење апликације „Изабрани доктор“ наставак је континуираног рада Министарства здравља усмереног ка информатизацији и дигитализацији здравственог система Србије, у складу са дигиталном агендом и приоритетима Владе Републике Србије.

 

Мобилну апликацију „Изабрани доктор“ грађани могу бесплатно преузети са Гугл плеј продавнице (Google Play Store), а за активацију апликације потребно је унети ЛБО број, односно лични идентификациони број осигураника са картице здравственог осигурања, као и број мобилног телефона на који ће бити послат ПИН за активацију.

Поред заказивања прегледа код изабраног лекара, планирано је да у наредном периоду путем апликације грађани добију и могућност да буду обавештени/ подсећани на термин, односно време заказаног прегледа и на другим нивоима здравствене заштите, уз могућност отказивања, јер статистика показује да се тренутно близу 30% грађана не појави на заказани преглед.

 Мобилна апликација представља још један корак ка пуној имплементацији Интегрисаног Здравственог Информационог Система (ИЗИС). Поред апликације „Изабрани доктор“, као део ИЗИС-а функционише и еРецепт који је наишао на изузетне реакције грађана, а у оквиру којег је од новембра до данас прописано 23.989.973 рецепата од тога је 1.710.966 хроничних обновљивих терапија (еТерапија), као и електронски систем заказивања прегледа.

 

Електронски рецепт биће имплементиран на територији читаве земље у најкраћем року, а након тога планирано је и увођење електронског картона (еКартон). Министарство здравља, као један од лидера у области информатизације и дигитализације,  наставиће да и у наредном периоду посебну пажњу посвети овој области, у циљу обезбеђивања бржег и ефикаснијег функционисања здравственог система.

 

Упутство- апликација Изабрани доктор
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана