www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 13.04.2018.

Министар здравља састао се са представницима Светске банке у Србији Обезбеђена нова дијагностичка опрема у болницама Србије

Београд, 13.април 2018.године-

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар састао се данас  са представницима Светске банке у Србији, др Аном Холт специјалистом за здравство и њеним сарадницима, у циљу даљег наставка сарадње и заједничких активности на реформи и унапређењу здравственог система наше земље.

 


  Тема састанка било је додатно финансирање пројекта „Други пројекат развоја здравства Србије“ у оквиру којег ће бити набављена и дијагностичка опрема за здравствене установе широм земље.

 

Набавком дијагностичке опреме кроз партнерство са Светском банком, нових уређаја за магнетну резонанцу, ЦТ скенера и апарата за ултразвучну дијагностику, биће испуњени највиши међународни стандарди у погледу броја апарата и опреме по становнику, у области радиотерапије у Србији, што је од изузетног значаја за благовремено и ефикасно управљање малигним болестима. Такође, предвиђено је и додатно побољшање националне покривености радиотерапијских услуга кроз набавку два линеарна акцелератора и 1 ЦТ симулатора за Институт за онкологију Војводине.

 

Поред набавке дијагностичке опреме, на састванку су дефинисане и друге компоненте пројекта: Унапређивање финансирања у здравству, Побољшање приступа квалитетној здравственој заштити и Јачање квалитета пружања услуга, а све у циљу даљих активности од важности за реформу здравственог система које спроводи Министарство здравља.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана