www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 08.03.2018.

БЕСПЛАТНА МАМОГРАФИЈА У РТС-у

РТС, Министарство здравља и Институт за јавно здравље Србије су омогућили женама у Београду бесплатну мамографију коју ће, уз претходно заказивање телефоном, моћи да остваре од сутра до 20. марта, у мобилној амбуланти испред зграде РТС-а у Абердаревој улици.

 

 

 Превентивни скрининг дојки препоручује се женама које имају 5о година и више а овај вид прегледа могу обавити и жене млађе од препоручене животне доби, уколико имају неке симтоматичне тегобе или је неко у њиховој породици боловао од сличног или истог обољења.

 

Све даме које су заинтересоване за бесплатну превентивну мамографију коју је омогућио тим кампање РТС-а „Рак је излечив“, моћиће да искористе ову могућност од 8. до 20. марта- уз обавезно претходно заказивање путем телефона:

 

 011/ 2684 052 (od 8 do 14 часова)

Канцеларија за скрининг, Институт за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут"

 

Радно време/ термини током којих ће на располагању бити тим стручњака у мобилном  мамографу у Абредаревој улици, испред зграде Радио-телевизије Србије (од 8- 20. марта 2018.) :

радним данима 13.00- 19.00 а викендом 09.00- 19.00

 

Рак погађа свакога од нас, на различите начине. И зато свако може нешто да уради како бисмо променили упозоравајућу статистику: од напуштања лоших животних навика, стварања здраве средине у школи, на послу, окружењу, редовнијих прегледа, побољшања услова за откривање и лечење малигних болести. 

Национална кампања РТС-а „Рак је излечив“ која се спроводи уз подршку Министарства здравља Србије је интергрисана, свеобухватна кампања која ће трајати годину дана.

Циљеви кампање су информисање и едукација грађана Србије о значају превенције, правовремена дијагностика и одговарајућа терапија, како би код што више пацијената болест била откривена на време, а животи сачувани. Кампања подразумева редовно извештавање у емисијама РТС- а, превентивне прегледе, едукацију као и хуманитарне акције.

Време је да сви заједно нешто променимо и урадимо, последњи је тренутак да се сви заједно ујединимо и победимо рак!

 

 

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана