www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 01.02.2018.

За студију изводљивости Тиршове два обезбеђено 250.000 евра

Вицегувернер Развојне банке Савета Европе Карло Монтичели и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић потписали су данас Споразум о бесповратној финансијској помоћи за израду студије изводљивости за иградњу нове зграде Универзитетске дечје клинике "Тиршова два".

 

Бесповратна средства у вредности од 250.000 хиљада евра обезбеђена су из Словачког фонда за инклузивни раст (СИГА), а добијена су преко Развојне банке Савета Европе.

 

Нова зграда биће у непосредној близини постојеће, на месту данашњег паркинга, у кругу Клиничког центра.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је у потпуности обезбеђен новац за изградњу и опремање "Тиршове два" и да је одређена локација.

Како је навео, у новом објекту треба да буду операционе сале, интензивна нега, поликлиника...

 

Директор Тиршове Зоран Радојичић рекао је да потписивање уговора о Студији изводљивости значи да ће експерти проценити шта је оно што деци треба и како болница треба да изгледа у наредних 30 до 40 година, подсетивши да су у току радови на фасади "Тиршове један" која је била небезбедна и која је пала у једном тренутку.

 

Додао је да очекује да ће радови на изградњи новог објекта бити завршени у наредних четири до пет година.

Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић подсетила се ради на обнови пет здравствених центара, да би радови на реконструкцији фасаде у Тиршовој требало да буду готови до 21. априла, те да су добијена банкарска одобрења за набавку опреме за Тиршову вредне 4,7 милиона евра.

 

Она је подсетила да је у Тиршовој 2016. године помоћ затразило 200.000 малишана, и да је то вишеструко више у односу на седамдесете године, када је у тој установи лечено 30.000 деце.

 

"Наш задатак је да лекари имају добре услове за рад, а деца добре услове за лечење", рекла је министарка.

 

Пописивању уговора присуствовала је и Дагмар Репчекова, амбасадорка Словачке, чији је Фонд за инклузивни раст обезбедио 250.000 евра неповратних средстава за студију изводљивости. 

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана