www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 01.02.2018.

Зрењанин: Од данас онлајн пријављивање за дечји додатак

Од данас ће сви родитељи новорођених беба у Зрењанину моћи онлајн да аплицирају за родитељски додатак, што представља другу фазу реализације пројекта "Бебо, добродошла на свет", који реализује Влада Србије.

Тако су створени сви услови да родитељи новорођенчади у Зрењанину за кратак временски период обаве све административне процесе које се тичу апликације за родитељски додатак, уместо досадашњег чекања у редовима и шалтерима разних институција.

 

Први родитељи у породилишту Опште болнице "Ðорђе Јовановић" у Зрењанину су у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић, министра здравља Златибора Лончара, министра за рад Зорана Ðорђевића, министарке без портфеља задужене за демографију и социјалну политику Славице Ðукић Дејановић и граддоначелника Зрењанина Чедомира Јањића, поднели онлајн захтев за родитељски додатак и њима ће ускоро стићи СМС порука да је захтев одобрен, те ће ускоро моћи да подигну та средства.

 

"Ми смо пројекат ''Бебо, добродошла на свет'' почели у мандату претходне Владе да би помогли електронском управом најважнији сегмент наше Владе, а то је популациона политика. Родитељи новорођене деце не морају више да први дан по порођају проводе на шалтерима и скупљају папире, већ ће све завршавати у породилишту и док беба не дође кући, већ ће их чекати извод из матичне књиге рођених и картица здравственог осигурања. Од данас ће добијати само једну порука на мобилном телефону која ће их обавештавати да ће родитељски додатак лећи у року од 45 дана. Нема више папира и чекања, све ће држава радити за њих", поручила је Брнабићева.

 

Министар здравља Златибор Лончар казао је да читав пројекат "еБебе" олакшава посао запосленима и родитељима, поздравивши обухват вакцинације против малих богиња у Зрењанину. Лончар је истакао и да ће Министарство здравља, заједно са Покрајинском владом и локалним самоуправама, наставити да улаже велика средства у здравство.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана