www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 10.01.2018.

Сарадња и интеграција Клиничког центра Србије и Медицинског факултета- најбољи студенти медицине у фокусу државе

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар састао се данас са председником Српске академије наука и уметности (САНУ) проф. др Владимиром Костићем и деканом Медицинског факултета Универзитета у Београду проф. др  Небојшом Лалићем као и члановима посебне радне групе за обједињавање организације и активности Медицинског факултета Универзитета у Београду и Клиничког центра Србије (КЦС).

 

Тема састанка који је одржан у згради Српске академије наука и уметности била је утврђивање садашњег стања и могућности побољшања обједињавањем у овим установама функција високог образовања и науке у области медицине и терцијерне здравствене заштите.

 

Министар Лончар истакао је том приликом да је намера Министарства здравља, САНУ, Медицинског факултета и КЦС да се о најбољим младим лекарима води рачуна још док су студенти и да они који студије заврше са најбољим оценама одмах добију посао и могућност специјализације.

 

„Студенти Медицинског факултета у Београду који показују завидно знање биће укључени у истраживачки рад у Клиничком центру Србије још током школовања.  Хоћемо да се сконцентришемо на њих, да им посветимо пуну пажњу, да их укључимо у систем, да када заврше студије са најбољим оценама одмах добијају посао, али и специјализацију и усавршавање. Тиме желимо да најбоље младе лекаре задржимо у Србији, да искуства и знања стичу од домаћих најеминентнијих лекара, који су признати у свету“, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

 

Председник САНУ проф. др Владимир Костић истакао је да ћемо унапређењем сарадње и интераграцијом КЦС и Медицинског факултета добити институцију у којој ће бити омогућено да медицинска услуга, као и истраживања буду на интегрисаном нивоу.

 

Декан Медицинског факултета у Београду проф.др Небојша Лалић нагласио је да академске болнице постоје свуда у свету и оне својом платформом нуде оне успехе које савремена медицина носи.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана