www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 22.12.2017.

У недељу наставак акције бесплатних превентивних прегледа

Београд, 22. децембар 2017. године-  Министарство здравља позива грађане Србије да у недељу 24.децецембра, у својој локалној здравственој установи, обаве превентивни преглед, који овог пута подразумева офталмолоски преглед, УЗ абдомена и проверу триглецирида и холестерола.

 

Том приликом, у периоду од 8 до 16 часова, 98 здравствених установа широм Србије отвориће своја врата и за оне грађане који, из било којег разлога, немају здравствено осигурање.

 

Ово је четврта акција бесплатних превентивних прегледа, коју организује Министарство здравља, у оквиру којих је, до сада, прегледано више од 50.000 грађана. Од тог броја, њих око 2.000 је упућено на даљу дијагностику, чиме је још једном показано да промоција превенције и ране дијагностике као начина бриге о сопственом здрављу нема алтернативу.

 

Напомињемо да овог пута бесплатни превентивни прегледи неће бити организовани на највећем делу територије Војводине, јер је у недељу, 24.12. Бадњи дан за вернике који Божић славе по грегоријанском календару.

 

Следећа  акција бесплатних превентивних прегледа на територији целе Србије биће организована средином јануара следеће године.

 

 

(У прилогу је листа свих здравствених установа и врста прегледа који ће бити обављани)

 

 

 

Служба за информисање

 

 

 


Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана