www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 15.12.2017.

Путник: Стабилан програм трансплантације срца у КЦС

Захваљујући одличној сарадњи Клинике за кардиохирургију и Ургентног центра Клиничког центра Србије (КЦС), постоји стабилан програм трансплантације, који подразумева 10 или више трансплантација срца годишње, каже начелник Клинике за кардиохирургију Клиничког центра Србије Светозар Путник.

Збрињавање најтежих кардиохируршких обољења, како је рекао, свакако је један од главних задатака те две установе, али је данас, на јубилеј - 30 година Ургентног центра, као "немерљив допринос" оценио сарадњу тих установа, захваљујући којој се, како каже, развио стабилан трансплантациони програм.          

"Немерљив је допринос у сарадњи и данас, захваљујући томе, имате стабилан трансплантациони програм, данас има више од 130 таквих урађених интервенција и велика већина тих људи је добро", рекао је Путник за Тањуг.

Наглашава да се ради о људима који су животно угрожени, а захваљујући тим интервенцијама, односно уградњи најсложенијих уређаја, или трансплантацији срца они су и данас живи.

"Програм траје пет година, трајаће сигурно и даље и развијаће се интензивније. Уградњом вештачких срца продужава се живот људима који практично не би могли да живе још недељу, две", наглашава Путник.

Yато и понавља да кад се говори о Ургентном центру КЦС, говори се о "најзначајнијој установи у Републици", која 24 сата и 365 дана у години збрињава најкомплексније хитне случајеве.

"Кроз Ургентни центар за 30 година огроман број људи је прошао и то су људи којима је живот био непосредно угрожен. Ургентни центар ће и данас, у току јутра, поднева, ноћи, помоћи новим људима који ће имати несрећу да задобију повреде, или тешка и критична обољења", каже Путник.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана