www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 12.11.2017.

Министар Лончар: Оболели од малих богиња стабилно

Сви пацијенти који имају мале богиње и на болничком су лечењу, укључујући и оне са компликацијама, су стабилно, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

"До јутрос су сви пацијенти, и они са компликацијама, стабилно. Имамо седам пацијената са компликацијама, једна од њих је и упала плућа, и они за сада иду у стање побољшања", рекао је Лончар за РТС.

Министар је истакаода ММР вакцина има довољно, да ће их бити довољно у наредном периоду и да се све више људи вакцинише. Поновио је да се спроводе све предвиђене мере у случају епидемије малих богиња.

"Још кад се појавила у Румунији кренули смо са превентивним мерама, хитна пријава сумње, епидемиолошка испитивања, узроковања свих сумњивих, ревизија вакциналних картона. Где год се појави сумња алармирамо, региструјемо и спроводимо неопходне мере", појаснио је Лончар.

Он је истакао да смо у ову ситуациују дошли због наше неодговорности, па ће ситуација, каже, зависити од тога како ћемо се ми понашати, док ће држава учинити све што је на њој, у складу са прописима. Како је рекао, дете може да се упише у вртић, ако није могло да буде вакцинисано из одређених здравствених разлога. Такође, у болницама су већ пооштрене мере и оне ће трајати минимум двоструко дуже него период инкубације од последњег оболелог, додао је министар.

"За сада нема забране посете болницама, што не значи да их неће бити ако наставимо да будемо неодговорни као до сада", рекао је Лончар.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана