www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 03.11.2017.

Почела обнова фасаде у Тиршовој

Почела је реконструкција фасаде и замена олука у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, а министар здравља Златибор Лончар каже да ће у радови бити завршени наредна три месеца и да ће коштати око 450.000 евра.

Пацијенти због реконструкције неће трпети, рад клинике биће настављен, а наредних месец и по дана пацијенти у амбулантама и стационару добијаће писмено обавештење од директора Зорана Радојичића у ком ће им објаснити значај радова и замолити за стрпљење.

Министар здравља обишао је данас радове на клиници и подсетио да је зграда урађена пре 80 година и да је у том периоду била најмодернија у региону, али да се последњих неколико година у више наврата фасада обрушила и да је срећом нико није повређен. Он је додао да је направљен пројекат детаљене обнове и реконструкције фасаде, да је новац обезбедила Влада Србије.

"Пре пар недеља отворили смо у Тиршовој најновију магнетну резонанцу. Ових дана отвара се тендер за најсавременију опрему за све делове клинике. Изабрана је локација за Тиршову 2 код Ветеринарског факултета", подсетио је министар.

Осим фасаде у Тиршовој је предвиђено да се ради реконструкција операционог блока и интензивне неге, амбуланта педијатрије и хирургије. Планирано је до половине наредне године у ту дечју здравствену установу буде уложено око 7,5 милиона евра.

Помоћница министра грађевинарства Јованка Атанацковић нагласила је да су решени имовинско правни статуси свих клиничких центара који треба да се обнове.

"Предвиђена је реконструкција делова КЦС, Тиршове, Драгише Мишовић. У фокусу је седам клиничких центара, али и пројекти на Институту онкологије, Ортопедије Бањице, ГАК Народни Фронт, Свети Сава", појаснила је Атанацковић.

Директор Тиршове Зоран Радојичић каже да их чека још пуно активности "око реконструкције и опреме", и да је клиника незамењива у овом делу региона.

"Даћемо максимум да пацијенти не осете ове радове", закључио је он.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана