www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 15.10.2017.

Велики успех акције Министарства здравља - Више од 17.000 грађана обавило бесплатни превентивни преглед

У оквиру акције бесплатних превентивних прегледа коју у циљу ране дијагностике и промоције превенције организује Министарство здравља, данас до 16.00 часова, у 123 здравствене установе широм наше земље прегледано је чак 17. 070 грађана Србије, што је скоро троструко више грађана него у току прве недеље.  

Овакав изузетан одзив грађана још једна је потврда значаја ове акције Министарства здравља, истовремено и потврда унапређења јавне свести о превенцији као најефикаснијем начину бриге о сопственом здрављу.

Министарство здравља овом приликом посебно се захваљује свим здравственим радницима који су учествовали у досадашњим акцијама бесплатних прегледа на посвећености и уложеном труду, као и многобројним грађанима који су се одазвали овој акцији.

Грађани  Србије, са или без здравственог осигурања, данас су били у могућности да без заказивања ураде ултразвук абдомена и ПСА, односно специфични антиген простате који открива туморске промене и обаве гинеколошке прегледе. Поред тога, поједине здравствене установе и данас су обављале и ЕКГ прегледе, као и мерење нивоа шећера у крви и  мерење крвног притиска.

Министарство здравља ће акцију бесплатних превентивних прегледа спроводити и у наредном периоду, најмање једном месечно, стога позивамо све грађане наше земље да искористе прилику и обаве бесплатне превентивне прегледе, и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана