www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 27.09.2017.

Под контролом стручни рад у општим болницама

Посебне комисије Министарства здравља данас ће да контролишу опште болнице у Крушевцу и у Краљеву и то је део велике акције коју спроводи ресорно министарство како би се утврдило због чега се велики број пацијената шаље у веће центре на лечење.

Формирани су тимови од представника републичких стручних комисија који ће обавити стручни надзор у свим општим болницама у Србији од Суботице до Сурдулице, каже државни секретар Министарства здравља др Мехо Махмутовић.

Он је појаснио да су контроле ненајављене, али пошто су чланови комисије већ стигли на одредиште у контролу открио је да ће данас под лупом комисије министарства здравља бити стручни рад у општим болницама у Крушевцу и Краљеву. "На предлог министра здравља формиране су комисије састављене од представника републичких стручних комисија. Прва екипа је била на терену, данас иду друге две екипе у наше здравствене установе", појаснио је Махмутовић за РТС.

Он је појаснио да је ово наставак контроле која је почела прошле године и када су комисије имале други задатак да контролишу рад менаџмента, каква је организација посла, како се води медицинска документацуија, каква је хигијена, а епилог је била смена 11 директора болница и 17 директора домова здравља. "То је дало добре резултате, утегнут је систем. Сада је друга врста контероле, сада се гледа стручни надзор, представници републичких стручних комисија ће обићи своје колеге из тих области да виде шта је то што њима треба, зашто се толико пацијената шаље у веће центре, да ли је то недостатак кадра, да ли је то незнање", појаснио је он.

О сваком обиласку, како је додао, биће обавештаван министар здравља, те да се нада да ће контрола показати добре резултате.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана