www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 18.09.2017.

Превентивни прегледи су брига о грађанима, а не популизам

У појединим политичким партијама је брига о грађанима Србије, очигледно повезана једино и само за предизборне активности, јер другачије нису навикли. Иако су бесплатни прегледи и контрола гликемије, притиска и ЕКГа у здравственим установама широм Србије били најављени десетак дана раније, ресорни одбор одређене политичке партије није имао примедбе на најављену акцију, већ се огласио дан након изузетно успешно спроведена акције, која је протекла без и једног приговора и проблема.
Тада су им се, вероватно, и учинили некакви избори, јер код њих је брига о грађанима могућа само ако може да се обезбеди макар један глас. Зато је наше здравство за време власти такве политичке партије, према оценама меродавних међународних институција, било убедљиво најгоре у Европи, а ресорни министри су одлазили у иностранство на рутинске операције. Колико су тада били деградирани сви лекари и остали медициснки радници?
Оваквом реакцијом та политичка партија је још једном показала елементарно непознавање здравства и здравственог система у целини и потврдили да им је брига о сваком грађанину ове земље на последњем месту. Док им се привиђају некакви избори, на којима грађани Србије редовно покажу шта мисле о њима и њиховој политици, брига здравственог система је да свим грађанима Србије, па и онима који су остали без здравственог осигурања (управо захваљујући њиховој пљачкашкој приватизацији) омогући основне здравствене прегледе.
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана