www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 18.09.2017.

Велики одзив на бесплатне прегледе

У првој акцији бесплатних прегледа која је у недељу одржана широм Србије, прегледано је 6.195 пацијената. Због тегоба, или превентивно лекари у Нишу, Београду и Новом Саду прегледали су и грађане који нису поседовали здравствене књижице. Само до поднева прегледано је 4000 грађана који су изразили задовољство оваквим акцијама.

"Да и ми коначно уђемо у неке трендове који постоје у свету а то је превенција, што је јако битно за здравство и за одвајање новца јер ако у старту имате у неком превентивном прегледу сазнање, много је лакше спречити него лечити", истакао је директор КБЦ "Земун" Драгош Стојановић.

Директорка КБЦ "Бежанијска коса" Марија Здравковић каже да је координација веома добра, чекања нема а лекари на специјализацији присутни су у чак пет специјалистичких амбуланти.

"Готово две трећине људи болује од болести крвних судова и срца. Овде је важно препознати хипертензију, пацијенте у првој фази", напомиње директор Клинике за кардиохирургију КЦ "Крагујевац" Владимир Милорадовић.

"Ми се на овоме не заустављамо, када будемо видели резултате проценићемо шта ће бити следећег месеца тема прегледа", каже министар здравља Златибор Лончар.

О важности оваквих прегледа говори чињеница да су многи пацијенти послати на додатна истраживања а на десетине њих, на жалост задржано је у болници на додатном лечењу.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана