www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 23.08.2017.

Министар здравља обишао Специјалну болницу за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар посетио је данас Специјалну болницу за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи, где је заједно са директором ове установе др Александром Јокићем обишао и нове кабине у терапијском делу Специјалне болнице, које су изграђене у склопу Прве фазе реновирања Старог блатног купатила.

Вредност изведених радова на 13 нових кабина за паковање лековитим блатом и 13 када за купање у термоминералној води износи 24.900.000 динара, без ПДВ, а након извршене комплетне реконструкције, овај модеран велнес објекат ће моћи да прими до 250 нових корисника. Реновирање Старог блатног купатила представља само једну у низу активности које је Специјална болница за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи предузела у протеклом периоду у циљу осавремењивања објекта и унапређења капацитета. 

Министар здравља Златибор Лончар истакао је том приликом да је у протекле 2 године овде уложено близу два милиона евра, што се позитивно одразило на функционисање установе, која је први пут без дугова, исплаћени су стари кредити, радници добијају стимулацију, а у 2016. години забележено је и рекордно пословање- 20. 000 гостију уз остварен приход од 700 милиона динара.                                    .
„Не чуди онда зашто су наши партнери из Уједињених Арапских Емирата били одушевљени оним што су овде видели и доживели и што већ раде на томе да организују доласке својих сународника у Бању Ковиљачу. Треба похвалити руководство и све запослене у овој установи, јер њихов рад и резултати које остварују су за пример свим другим установама овог типа у Србији. Само наставите овако, у Министарству здравља ћете имати поузданог партнера који ће вам, као и до сада, увек пружити сву неопходну подршку“ истакао је министар Лончар.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана