www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 01.08.2017.

Забрањен промет лека AMIZOL на територији Републике Србије

Од стране инспектора Министарства унутрашњих послова од физичког лица, из нерегуларног ланца снабдевања,  су одузети следећи лекови, за које Агенција за лекове и медицинска средства Србије није издала дозволу за лек, односно није издала дозволу да се могу наћи у промету у Републици Србији и за које се произвођач наведен на спљњем паковању лека изјаснио да их није произвео у својим погонима за производњу:

1.    AMIZOL 25 mg, 30 x25 mg film tablete, serija GB8113, rok upotrebe 09.2021.godine, наведен је произвођач  LEK, Ljubljana. Лек је обележен на страном језику, и
2.    AMIZOL 10 mg, 100 x 10 mg film tablete, serija GN8626, rok upotrebe 01.2021. godine, наведен је произвођач LEK, Ljubljana. Лек је обележен на страном језику. 

Из разлога што наведени лекови нису произведени код произвођача који је наведен на паковању лека и тај произвођач нема податке о серијама наведених  лекова, да за њих није издата дозвола за лек, односно нису регистровани на територији Републике Србије, немају доказ о контроли квалитета, нису обележени у складу са одредбама Закона о лековима и медицинским средствима („Службени гласник РС“ бр. 30/10 и 107/12), њихов промет је ЗАБРАЊЕН НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

Обавештене су све надлежне институције чија је надлежност борба против лажних лекова и других сличних кривичних дела.
 

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана