www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 26.07.2017.

Министар Лончар: Учествоваћемо у комисији за случај несталих беба

Министарство здравља ће учествовати у раду и дати свoг представника у комисији која би радила на расветљавању случаја "афера беба", а чије је формирање иницирао министар полиције Небојша Стефановић, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар. Лончар каже да ће Министарство здравља учествовати као и до сада, те да ће дати не једног него колико је потребно чланова и за комисију и за закон, за све што ће решити проблем.

"Покушавамо да нађемо најбоље решење. Имали смо разговоре са људима из Европске комисије који су инсистирали на закону, имамо удружења родитеља који инситирају на комисији. То су ствари које су се дешавале пре 30, 40, 50 година. Стало нам је да се те ствари реше", рекао је Лончар одговрајући на питање новинара о предлогу за формирање комисије која би се бавила тим случајем.

Лончар, међутим, каже, да не зна колико би комисија имала овлашћења да се враћа назад 20, 30 година како би нешто испитала.  "Покушавамо на све начине да тај проблем решимо. Има више идеја, која буде најбоља, која се најбоље покаже, немамо ниједан проблем да прихватимо било коју идеју да изађемо да кажемо шта се десило", навео је Лончар.

Упитан хоће ли бити решења до заседања Савета Европе у септембру, Лончар каже да се ради на томе сваки дан, те да се нада да ће то питање бити решено. Најбитније је, каже, да је урађено све да у овом моменту у породилиштима у Србији не може да се деси евентулана крађа беба, те да су успостављене дупле контроле и видео надзор.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана