www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 12.07.2017.

Отворена најсавременија здравствена станица у Малом Мокром Лугу

Министар здравља Златибор Лончар и градоначелник Синиша Мали посетили су данас нови Дом здравља у Малом Мокром Лугу, који је, како су истакли, један од најсавременијих у Београду у Србији.

Нови Дом здравља пацијенте прима од јуче, у служби опште медицине и стоматологије, а ускоро ће добити и педијатра и лабораторију. Лончар је рекао да су многи сумњали да ће објекат бити завршен на време, али је урађено и више од планираног, па житељи Малог Мокрог Луга сада имају један он најсавременијих домова здравља.

"Испуњавамо оно што смо обећали, а то је да ми прилазимо грађанима и приближавамо им медицинску помоћ", рекао је Лончар. Министар је најавио да ће Дом здравља ускоро добити и педијатрију и лабораторију и додао да је омогућен и прилаз особама са посебним потребама. Лончар је најавио и да ће од септембра почети велика акција скрининга и превентивних прегледа. "Прилазимо сваком грађанину, ми долазимо до њих, хоћемо бољи однос, да спречимо нешто, да после не морамо да лечимо и организоваћемо прегледе", рекао је Лончар.

 Градоначелник Мали је истакао да је отварање здравствене станице у Малом Мокром Лугу још једно испуњено обећање, подсетившу да је прошле године положен камен темељац за тај објекат. "Побољшавамо примарну здравствену заштиту у свим деловима града, јер квалитет живота у целом граду мора да буде исти", рекао је Мали.

Градоначелник је истакао да су у Дому здравља запослени нови лекари и медицинске сестре, па је његово отварање значајно и због нових радних места. Мали је најавио да ће за месец или два бити готов нови Дом здравља на Лабудовом брду, у Раковици, на који грађани чекају дуже од 20 година. "Наредне године следи изградња Дома здравља у Борчи, интензивно радимо на том пројекту, као и здравствене станице у Угриновцима, из проширење Дома здравља у Обреновцу", рекао је Мали.

Он је додao да је ребалансом градског буџета предвиђена набавка 12 нових возила за домове здравља и девет за Хитну помоћ. "Мислим да грађани виде колико се трудимо да побољсасмао примарну здравствену заштиту, да им омогућимо да имају здравствену станицу у свом крају, да не мрајду да путују до лекара", рекао је Мали.

Изградња Дома здравља почела је 9. фебруара 2016. године, а радови, вредни 65 милиона динара, завршени у априлу ове године, док је 13,8 милиона динара Секретаријат за здравство издвојио за опремање медицинском и немедицинском опремом. Објекат има 750 квадратних метара, а у дворишту је дечје игралиште са монтажним пењалицама и љуљашкама.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана