www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 07.07.2017.

Сарадња Министарства здравља и Директората цивилног ваздухопловства Клинички центар Србије добио модерно санитетско возило

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар и директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров потписали су данас у Клиничком центру Србије Уговор о донацији  средстава за набавку санитетског возила Тип – Б за потребе КЦС, а које ће бити коришћено и у операцијама трагања и спасавања у цивилном ваздхопловству. Вредност донације, односно предметног санитетског возила, износи 7.752.099,60 динара.

Министар здравља Златибор Лончар истакао је да ће Клинички центар Србије сада имати најсавременије санитетско возило, опремљено „као да се пацијент налази у шок соби“.

„Санитетско возило Тип – Б, које ће бити опремљено свим најсавременијим дијагностичко-техничким уређајима и опремом, значајно ће допринети брзом и ефикасном збрињавању пацијената, што је од посебног значаја  у операцијама трагања и спасавања пацијената у цивилном ваздхопловству. Поред тога, потврда наше квалитетне сарадње са Директоратом је и то што ће се Директорат укључити и у санирање хелиодрома у Клиничком центру, и у набавку дронова за пренос медицинске опреме у неприступачним областима“, закључио је министар Лончар.

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров истакла је изузетно задовољство сарадњом са Министарством здравља, и најавила да ће, у складу са својом агендом о друштвено-одговорном пословању, наставити да помаже Клиничком центру Србије и другим здравственим установама у овој области.

Уз изразе захвалности на значајној донацији, директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин истакао је да КЦС има у сваком тренутку спремне три квалитетно обучене екипе које могу да учествују у акцијама спасавања у цивилном ваздухопловству, а уз овакво квалитено опремљено возило биће још ефикаснији.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана