www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 12.06.2017.

Вучић и Лончар на отварању објекта Хитне помоћи у Горњем Милановцу

Нови објекат службе Хитне помоћи Дома здравља у Горњем Милановцу отворен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића. Врпцу су свечано пресекли министар здравља Златибор Лончар, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор Дома здравља Александар Цивовић. Подрумске просторије Дома здравља адаптиране су за потребе Хитне помоћи, па ће та служба, уместо 80 квадрата на спрату Дома здравља, користити нових 390 квадрата.

Испред објекта уређен је и прилаз, што ће олакшати пријем пацијената. Радови су трајали два месеца, а посао вредан око 17 милиона динара финансирала је Канцеларија за јавна улагања. "Овде је хитна помоћ имала 80 квадратних метара, а данас 390 квадратних метара најмодернијег простора, чистог и уређеног. Недостају још две-три справе за које ће сутра бити пребачен новац. Добиће још једно возило за више од 60 села у горњемилановачкој општини", рекао је Вучић.

Председник је констатовао да су изградњу зграде Хитне помоћи, као и школа и свега осталог у другим местима, људи дочекали са скепсом. "Прво сам био министар за тоалете, а ја сам се осмехивао, говорио сам да сам посебно почаствован да се управо тиме бавим", рекао је Вучић. Он је додао да у овом тренутку широм Србије има 297 објеката који су, или урађени или су у припреми за обнову и изградњу. "Овај објекат вредео је готово 17 милиона динара, а остали објекти овде су вредели много више, да не говорим шта значи 30 километара ауто-пута од Љига до Чачка, кроз ову општину. То ће омогућити долазак инвеститора, а сигуран сам да ће нека у будућности бити и у Горњем Милановцу", рекао је Вучић.

Председник је рекао да је све те пројекте плаћала држава јер је било довољно новца, али и људима који су веровали влади, а не у политику "лако ћемо". "То лако ћемо има само код оних који донесу лоше резултате. Они који победују никада не говоре лако, увек је тешко направити резулате", рекао је Вучић.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана