www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 09.06.2017.

Лончар: Циљ изједначавање приватних и државних апотека

Крајњи циљ је да се изједначе приватне и државне апотеке, да буду апсолутно конкуретне под истим условима, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар говорећи о дуговима апотека. ''Мислим да смо врло близу решењу да апотеке иду у једну врсту професионалног менаџмента и раде по новим правилима'', рекао је Лончар подсећајући да апотеке припадају локалним самоуправама већ дуги низ година.

На питање да ли ће се мењати правилник о листама производа који ће се продавати у апотекама, Лончар је истакао да морамо да се одлучимо шта стварно желимо јер имамо много захтева. Подсећајући да се по том питању огласио и Уставни суд он је навео да се на то не могу оглушити.

Како је рекао, ту су и захтеви Привредне коморе и удружења потрошача. ''Сходно свему томе смо изашли у сусрет'', рекао је Лончар. Наводећи да се, где год је био у Европи и свету, у апотекама, продаје чак и више од онога што је стављено код нас на листу, министар је оценио да то може да направи бољи профит апотеци.

''Сматрам да је велика већина апсолутно задовољна, а да ли се неко нашао разочаран што је хтео да представи себе да ће то урадити па да има неку корист од тога не могу да улазим јер гледам општи интерес'', закључио је Лончар.

Тањуг

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана