www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 24.05.2017.

Министар здравља честитао др Тедросу Адханому Гебресесусу избор за новог директора Светске здравствене организације

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар упутио је данас честитке др Тедросу Адханому Гебресесусу, поводом његовог изабора за новог директора Светске здравствене организације (СЗО). Тедрос (52) је после три круга гласања добио подршку 133 од 185 чланица СЗО чиме ће се на челу ове организације УН први пут наћи представник Африке.

„Драги пријатељу, упућујем Вам искрене честитке на избору за директора СЗО. Пред Вама је тежак и одговоран задатак, а ја Вам желим много успеха у Вашим напорима за унапређење здравља свих грађана Света“, рекао је Лончар.

Доктор Тедрос, новоизабрани директор СЗО, недавно je боравио у Србији, и том приликом је истакавши личну захвалност на подршци наше земље његовој кандидатури, представницима Министарства здравља Републике Србије нагласио и да је модел здравственог система Србије пример за многе земље у свету.

Приликом посете Министарству здравља Србије, др Тедрос је био у прилици да обиђе и Национални центар за Гама нож у Клиничком центру Србије, на којем је за годину и пет месеци третирано више од 1.200 пацијената, што је резултат који ову установу позиционира далеко изнад светског просека.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана