www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 18.05.2017.

Министар здравља Златибор Лончар: Због јавашлука појединаца касни завршетак КЦ Ниш

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да радови на новој згради КЦ Ниш касне и да је требало да буду завршени 27. марта, те да  пацијенти чекају због "јавашлука појединаца и комбинација које они праве".

"Овако више неће моћи у Србији, да пацијенти чекају због нечијег јавашлука. Извођачи радова због тога, по уговору, морају плаћати пенале", рекао је Лончар новинарима после отварања две реконструисане операционе сале у Ургентном центру у Београду.

Како каже, због "Ниша га боли глава", јер иако имају обезбеђен новац, сви рокови за завршетак су пробијени и поручио је изводачима радова, подизвојачима, надзору, да се кану "комбинација", јер ће сви умешани одговарати.

"Одговараће сигурно сви они који су умешани што се касни и што краду новац од грађана Србије", нагласио је министар здравља.

За сутра је заказан састанака коме ће присуствовати људи из Европске банке, извођачи радова на новој згради КЦ Ниш, подизвођачи радова, надзор.

"Ми њима више не верујемо. Сваки термин који су нам дали слагали су нас. Гледали су ме у очи и лагали су. Причали су биће за месец, два. Сада ћу тражити помоћ од Европске банке и свих институција шта можемо да урадимо да се ово заврши. Овако више неће моћи у Србији", закључио је министар.

 

Извор Тањуг

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана