www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 18.05.2017.

Министар Лончар и потпредседница Владе Зорана Михајловић обишли нове операционе сале Ургентног центра КЦС

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар и потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић обишли су данас нову микрохируршку и неурохируршку салу Ургентног центра Клиничког центра Србије.

Том приликом, министар Лончар истакао је да је обнова операционих сала Ургентног центра имала апсолутни приоритет, јер се у овим салама у току једне године изврши више од 800 неурохируршких, 800 микрохируршких и око 140 максиолофацијалних операција.

"Сале су завршене седам дана пре предвиђеног рока. Због великог броја операција које се у њима врше, то је од изузетне важности за Ургентни центар КЦС. Зато ово мора да буде пример како треба да се ради обнова здравствених установа. Имајте на уму да пацијенти већ чекају да уђу и да се овде већ данас, ноћас и наредних дана раде операције", рекао је министар Лончар.

Министарка Михајловић рекла је да је обнова клиничких центара и болница у Србији приоритет Владе Србије, како би лекари могли да раде у добрим условима, а пацијенти могли да имају добру услугу.

"Радови на обнови седам здравствених установа у Београду треба да почну крајем августа, почетком септембра. Радови треба да буду готови до 2018. године, а 2019. ће бити година када је предвиђен завршетак обнове Институита за кардиоваскуларне болести Дедиње", рекла је Михајловић.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана