www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 17.05.2017.

Министар здравља Златибор Лочар на састанку са лекарима

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар примио је данас лекаре који су својим радом и великим подухватима у области медицине у значајној мери допринели унапређењу здравства Србије. Састанку су присуствовали и представници друштвено-одговорних компанија које су у протеклом периоду својим активним деловањем помогле здравственом сектору Србије.

"Захваљујући нашим лекарима као и друштвено одговорним компанијама које подржавају здравствени сектор, наше здравство остварује овакве резултате, напредује, и тренутно смо испред осам земаља ЕУ. Али ми нећемо стати на овоме, желимо да и даље радимо на стварању услова како би наши лекари превазишли и ове резултате, који су велики и значајни и у светским размерама. Својом стручношћу, знањем, они то могу, и ја сам сигуран да ће бити још оваквих подухвата“, рекао је министар Лончар.

Оживљавање пацијента којем је срце стало 50 пута,  прва трансплантација материце у свету међу једнојајчаним близнакињама, уградња вештачког ребра израђеног у 3Д техници по моделу кости, враћање одсечене шаке на руку, операција тумора на мозгу пацијента у будном стању, као и рекордан број третмана, чак 1109 на гама ножу у првих годину и по дана, само су неки од подухвата за понос које су српски лекари урадили у протеклом периоду.

На састанку одржаном у палати „Србија“ министар Лончар се захвалио и друштвено одговорним компанијама које су улагале у здравство - Електромрежи Србије, Фонду Б92, Сматса, компанији Нектар, Блиц фондацији, Кока Коли, Књаз Милошу.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана