www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 15.05.2017.

Министар здравља Златибор Лончар састао се са делегацијом Уједињених Арапских Емирата

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар састао се данас са замеником министра здравља Уједињених Арапских Емирата др Мохамадом Салим Алоламом и његовим сарадницима, члановима делегације Министарства здравља ове земље.

Том приликом, министар Лончар истакао је да је тема састанка била сарадња у области здравственог и рехабилитационог туризма двеју земаља, као и у другим областима од заједничког интереса, за које има много потенцијала.

„УАЕ годишње за рехабилитацију својих пацијената, који су до сада ишли у центре у Чешкој, Словачкој, Мађарској и друге земље, издвоје близу 50 милиона долара. Постоји заједнички интерес да у наредном периоду пацијенти из УАЕ долазе у наше рехабилитационе центре који могу да буди конкурентни поменутим. Стога очекујемо да ће, одмах након отварања њихове регионалне канцеларије у Београду, надамо се већ до краја године, први пацијенти из УАЕ почети да долазе у нашу земљу на рехабилитацију и лечење“ рекао је министар Лончар.

Заменик минстра здравља УАЕ, Алал Мухамеда Салима нагласио је да ће пацијенти из Емирата долазити у Србију на опоравак и рехабилитацију јер су у нашим бањама постигнути високи стандарди који гарантују одличан квалитет и добре резултате у рехабилитацији пацијената. Члан делегације УАЕ, Шамшир Вајалил, директор и председник „VPS Healthcare посебно је истакао велика очекивања од сарадње двеју земаља у области фармацеутске индустрије.

Током свог боравка у Србији, вишечлана делегација састављена од водећих људи медицинског сектора УАЕ биће у прилици да ближе упозна наше бањске и рехабилитационе потенцијале, као и рад наших најпрестижнијих здравствених установа.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана